Ölüdeniz plajı Kayaköy merkeze 8,9 km olup, Fethiye ile 15 km mesafededir. Ölüdenize ulaşım Fethiye merkezden yokuşlu inişli kısa bir süreç ile varmanızı sağlar, Kayaköy den Ölüdenize geçerken çamlar içinde kısa bir yolculuk yaparsınız. Ayrıca Fethiye merkezden ilk önce Kayaköye ulaşıp ardından da Ölüdenize geçebilirsiniz, alternatif olarak asfalt yol ve toprak orman dağ yoluda bulunmaktadır ve aracınız müsait ise biz bir kere olsun Kayaköy ve Fethiye arasındaki bu toprak yolu tavsiye ederiz. Bu yolun rotası için tıklayınız.
Ölüdeniz Dünyanın en meşhur plajlarından birisidir, aslında ilk başta ölüdeniz sahilinde sizi Belcekız plajı karşılar upuzun bir akdeniz sahilidir, zaman zaman dalgalı zaman zaman durgun bir mavi çarşaf edasındadır. Aslında plajdan batıya doğru yürüdüğümüzde büyüleyici ve eşsiz olan Ölüdeniz (Bluelagoon) sizi karşılar. Ölüdeniz adeta büyülü gibidir, duru ve durgun durur öylece. Dibi beyaz bir kumla örtülüdür. Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık turkuaz bir renk verir. Ölüdeniz’e Çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici turkuazı zenginleştirir.
Ölüdenizin birde eskilere dayanan bir hikayesi vardır; (Efsane Ölüdeniz Hikayesi)
''Eski çağlarda buralardan geçen gemiler açıkta demirler ve içme suyu almak üzere kıyıya sandalla çıkarlarmış. Bir gün yaşlı bir kaptanın genç, yakışıklı oğlu su almak için koya çıktığında güzel mi güzel Belcekız’ı görür. Görür görmez de vurulur.
Kızın yüreğine de ateş düşer. Ama delikanlı suyu alıp dönmek zorundadır. Gemi uzaklaşıp gider. Belcekız hep kıyıyı, sevgilisini kollar. Delikanlı da geminin buralardan her geçişinde su almaya gelir. Böylece görüşür.
Bir gün gemi buralardan geçerken fırtına patlar. Genç, babasına burada korunaklı, havuz gibi bir koy olduğunu söyler. İhtiyar kurt ise oğlunun gönül macerasını bilmektedir. Oğlunun sevgilisini görmek uğruna gemiyi parçalamayı göze aldığını sanır.Dalgalarla birlikte kavga da büyür baba oğul arasında. Gemi tam kayalıklara çarpacakken kaptan bir kürek darbesiyle oğlunu denize atar ve dümene yapışır ki durumu görür. Deniz dönerek çarşaf gibi bir koya girmektedir. Oğlan orada ölür. Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir. Günün ilerleyişine göre rengi değişip duran deniz belki de bir oğlana bir kıza yanmaktadır.''
Ölüdeniz ‘de adet Tabiat parkı alan bulunmaktadır, bunlardan biri Ölüdeniz Tabiat parkı ve bir diğeri ise Kıdrak plajıdır. Bu plajlar Tabiat Parkı ilan edildi ve koruma altına alındı. Ölüdeniz Lagünü ve Kıdrak Plajını kapsayan bu alan aynı zamanda SIT bölgesi ve özel çevre koruma alanı içinde kalıyor. Ölüdeniz Bluelagoon içinde günü birlik yaz aylarında vakit geçirebilir denize girebilir diğer su sporları aktivitelerine katılabilir ve içerideki özel şahıslara ait işletmelerde yeme içme imkanlarından yararlanabilirsiniz. İçeride 1 adet market bulunmaktadır. Wc ve duş imkanları da var, bu alanda ateş yakmak ve piknik tübüde kullanmak yasaktır. Piknik faliyeti mangal tarzında yapılamaz. Giriş saatleri sabah erken saatlerde başlayıp akşamları saat 8’de kapanmaktadır.
Kıdrak tabiat parkı ise bluelagoon dan ayrı olarak daha çok piknik ve mangal tarzı bir etkinlikte bulunmak isteyen tatilciler için daha keyifli bir ortam sunmaktadır. Tabiki bu istediğiniz her yerde mangal yakabilirsiniz demek olmuyor. Kıdrak plajında bir alan sadece mangalcılar için ayrılmış ve sadece o alan içinde mangal yakabilirsiniz. Kıdrak plajıda büyük bir alana sahip olup çoğu zaman dalgalı olabilmektedir. Ama pajın bir kısmındaki çakıl taşları oldukça büyük ben size plajın mangal yakılan alanından girmenizi tavsiye ederim taşlar biraz daha seyrek ve kumluk alan vardır. Kıdrak plajı dalagasız olduğu günlerde gerçekten çok keyiflidir ve dip görünmektedir. Ayrıca Kıdrak plajında denizde yüzerken eşsiz bir dağ manzarası sizi bekliyor olucak :)..